KyoAz Forum

5 jenis binatang yg paling susah nk mati

View previous topic View next topic Go down

5 jenis binatang yg paling susah nk mati

Post by ustadenapio on Tue Dec 28, 2010 7:24 am


TREE WETA
Darah mereka ada protein spesial yg membuat air tidak boleh dibekukan.Maksudnya,kalau tree weta dibekukan, darah mereka masih boleh mengalir tapi otak dan hati mereka tidak berfungsi masa tree weta beku and mereka boleh kembali berfungsi ketika cair. Jadi mereka mampu mati, pastu hidup balik! macam zombie!


WATER BEARS
Water bears adalah binatang air yang mikroskopik dan sangat susah dibunuh malah tidak boleh dibekukan. Dia ni boleh bertahan pada suhu-273 darjah celcius. Malahan bom nuklear pun tidak mampu mengapa-apakan benda nih. Water Bears ni kebal terhadap radiasi , nitrogen cair dan asam mineral.


LUNG FISH
Lungfish adalah salah satu spesies binatang air tertua.Mereka boleh hidup walaupun tidak ada air atau udara selama 6 bulan. Mereka boleh hidup kembali setelah diberi sedikit air.


IMMORTAL JELLYFISH
Immortal bererti abadi dan obor obor ini memang abadi atau dengan kata lain tak boleh mati! obor obor ini lahir dan berkembang seperti biasa.Namun hidup mereka tidak berakhir.Mereka akan kembali ke bentuk polyp (bayi obor2) dan hidupnya bermula lagi dari awal.


EAST AFRICAN GIANT SNAIL
Sama je macam siput **** biasa, cuma menda nih bleh mencapai 8 inci panjangnya. Masyarakat Afrika Timur dah cuba macam macam cara untuk bunuh menda ni, seperti membakar dan racun tetapi masih tidak berhasil.Buat masak lomak cili api boleh kot mati =)

SUMBER :
http://selangor2u.com

=======================

ustadenapio
KA Wakashu

Posts : 34
Join date : 2010-12-20
Age : 24

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum