KyoAz Forum

PMR result terakhir hayatnya

Go down

PMR result terakhir hayatnya

Post by cekodokApple on Fri Dec 24, 2010 12:07 pm


KOTA BHARU: Kegembiraan seorang pelajar memperoleh 4A dalam Penilaian Menengah Rendah (PMR) berakhir dalam suasana menyayat hati apabila dia dan ibunya maut selepas dirempuh lori pasir yang terbalik ketika dalam perjalanan pulang ke rumah, semalam.

Kejadian berlaku pada jam 1 tengah hari di simpang tiga Kok Lanas di sini, ketika pelajar Maahad Syamsul Maarif, Pulau Chondong, Siti Aisyah Zakaria, 15, membonceng motosikal ditunggang ibunya, Aziza Musa, 42, berhenti di persimpangan lampu isyarat menuju ke Selising.

Ketika itu, lori sarat muatan pasir keluar dari arah Selising ke Machang, hilang kawalan sebelum merempuh dua beranak terbabit.
Akibat rempuhan berkenaan, Aziza tercampak ke atas jalan raya, manakala Siti Aisyah dihempap tayar lori itu yang terbalik menyebabkan dua beranak itu mati serta-merta akibat cedera parah di kepala dan badan.

Kejadian malang itu membuatkan hati pesara tentera, Zakaria Mohamad, 43, luluh apabila melihat mayat isteri dan anaknya terbujur kaku sejurus berkejar ke lokasi sebaik dimaklumkan rakannya yang kebetulan melalui tempat kemalangan.

Ketika tiba di lokasi, saya tergamam melihat isteri terbujur kaku, manakala kepala dan tubuh anak kedua saya dihempap tayar lori.

Saya merancang meraikan kejayaan Siti Aishah, malah berjanji membawa keluarga bercuti lusa, katanya sambil menahan sebak keti-ka ditemui di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), semalam.
Zakaria yang ketika kejadian sedang menghantar bekalan baju, berkata isterinya yang bertugas sebagai Kerani Kewangan di Kem Desa Pahlawan, mengambil kesempatan pulang seketika pagi semalam, kerana menemani anak kedua daripada enam beradik itu mengambil slip keputusan PMR.

Katanya, beliau mengetahui Siti Aisyah memperoleh keputusan 4A, 1B dan 2C selepas dimaklumkan guru yang menghubunginya.

Sumber : http://www.bharian.com.my/
avatar
cekodokApple
Moderator
Moderator

Posts : 252
Join date : 2010-12-20

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum