KyoAz Forum

Sebulan layan GRO

Go down

Sebulan layan GRO

Post by cekodokApple on Tue Dec 21, 2010 1:33 pm

KUALA LUMPUR: Bekas suami model dan pengacara TV, Daphne Eleanor Iking semalam mengaku menjalinkan hubungan dengan pelayan pelanggan (GRO) dari China ketika selebriti itu sedang mengandung.

Ryan Chong Yiing Yih, 32, berkata, hubungan itu berlangsung sebulan dan beliau membuat pengakuan dan meminta maaf kepada Daphne pada Julai 2007 kerana beranggapan ia sesuatu yang salah.

Katanya, GRO itu bernama Serena dan mereka bertemu di sebuah kelab karaoke.

Chong, seorang ahli perniagaan, serta Daphne, 31, berkahwin pada 27 Januari 2007 di Bali, Indonesia dan pasangan itu dikurniakan seorang anak perempuan sebelum bercerai pada 2009.


Chong adalah saksi pertama pada perbicaraan saman peribadinya terhadap bekas Pengarah Urusan Adidas, Darren Choy Khin Ming, 45, yang didakwa memikat Daphne dengan niat untuk bersetubuh dengan wanita itu di kondominium The Plaza, Jalan Wan Kadir, Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur, antara Julai 2007 dan September 2008.


Choy didakwa mengikut Seksyen 498 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman maksimum penjara dua tahun, atau denda, atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan.

Ketika disoal peguam, Datuk Jagjit Singh yang mewakili Choy, Chong berkata, Daphne ada berkomunikasi dengan Serena menerusi satu laman blog.

Bagaimanapun, beliau menafikan ada membayar sejumlah wang kepada Serena supaya tidak mendedahkan perkara itu.

Chong juga tidak bersetuju dengan cadangan Jagjit bahawa beliau ke Shanghai, China pada Julai 2007 bagi menyelesaikan perkara itu.

“Saya ke sana menghantar surat perletakan jawatan di sebuah syarikat hartanah dan ingin menyelamatkan rumah tangga saya,” katanya.

Mengenai surat tuntutan RM5 juta kepada Choy, beliau berkata ia adalah surat terawal pada 17 Oktober 2008, tetapi jumlah itu dikurangkan kepada RM2.5 juta. - Bernama


Sumber : http://www.hmetro.com.my
avatar
cekodokApple
Moderator
Moderator

Posts : 252
Join date : 2010-12-20

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum